Posted on Leave a comment

Barcelona je izgubila pobjedu na ‘Maradona derbiju’ na vrelu jugu Italije.

Nogometaši Napolija in Barcelone sta remizirala z rezultatom 1:1 v prvem dvoboju, fc barcelona dresi tako da po 90 minutah ni ekipa ni ničesar nista ni pridobila prednosti v osmini finala Lige prvakov.

“Maradona derbi”, kot so ga začeli imenovati sladokusci, se je odvil v vroči atmosferi na jugu Italije pred 50.000 vročimi italijanskimi navijači, toda niti oni niso pomagali Napoliju, da bi pokazal boljšo igro od današnje.

Barcelona je znatno bolje začela dvoboj, in do gola bi lahko prišel mladi Lamine Yamal že v četrti minuti, a je zgrešil obetavno pozicijo. Yamal je sicer postal najmlajši igralec v izločilni fazi Lige prvakov pri 16 letih in 223 dnevih.

Do gola bi lahko prišel tudi Robert Lewandowski v 14. minuti, toda tudi Poljak ni bil natančen. Do odhoda na odmor je Napolijev vratar Alex Meret rešil dva čista gola po strelih Lewandowskega in Ilkaya Gundogana.

Na odmor se je odšlo brez golov, v nadaljevanju pa je spet žoga pripadla Barceloni. Gosti so nadzorovali posed žoge, s podajami “umirjali” igro Napolija in iz take situacije prišli do vodstva.

Igralo se je 60. minuto, ko je Barcelona gradila dolg in se je zdelo pasiven napad. Toda Pedri je na izjemen način izkoristil “razpoko” v obrambi Napolija, podal Lewandowskemu, a Poljak s silovitim strelom zadel mrežo italijanskega prvaka.

Po odličnem podajanju je Pedri sam lahko dosegel gol šest minut kasneje, poceni nogometni dresi toda Meret je obranil njegov silovit poskus.

Kljub popolni dominaciji skozi celotno tekmo je Barcelona izgubila prednost. Victor Osimhen je v 75. minuti prejel žogo, se postavil in s tršo reakcijo v dvoboju zrušil branilca na tla, nato pa zadel mrežo Ter Stegena.

Do konca se rezultat ni spremenil, tako da bomo potnika v četrtfinale izvedeli po povratni tekmi na Olimpijskem stadionu v Barceloni 12. marca.

Dodaj odgovor