Posted on Leave a comment

Brentford proti Tottenham Hotspur: Predogled tekme

Nogometni dresi Barcelona Premier League se je vrnil in Tottenham Hotspur začenja novo obdobje pod vodstvom novoimenovanega avstralskega menedžerja Angeja Postecoglouja, vendar obstaja ulov – nimajo več storitev Harryja Kana, ki se je dogovoril za prestop v Bayern München. Zdi se, da se bo njihova prva tekma v tem obdobju po Kanu pomerila z Brentfordom Thomasa Franka, ki je na splošno zelo težavna ekipa. Čebele vedno najdejo način za zmago proti ekipam, proti katerim veljajo za slabše, in ta tekma ne bo nič drugačna.

Spursi so izgubili uvodno tekmo le enkrat v zadnjih sedmih sezonah in upajo, da bodo nadaljevali dober niz. Brentford na drugi strani ni izgubil nobene od svojih uvodnih tekem, vse od napredovanja v angleško prvo ligo.

Postecoglou naj bi postal prvi avstralski trener, ki bo vodil tekmo v Premier League, in bo poskušal dobro začeti. Samo eden od prejšnjih 10 trenerjev Tottenhama je izgubil svojo prvo tekmo na čelu (Andre Villas-Boas proti Newcastle Unitedu leta 2012) in nekdanji trener Celtica se mu ne bo želel pridružiti.

Ekipi sta se v prejšnji sezoni v Premier ligi pomerili dvakrat. Prvič sta se srečali decembra lani in obe ekipi sta si razdelili plen v izenačenem izidu 2:2. Čebele so drugič v maju zmagale s 3-1 proti Spursom in Tottenham bo upal, da bo izboljšal svoj rekord proti njim.

Thomas Frank je potrdil, da bosta tako Bryan Mbeumo kot Christian Norgaard pripravljena biti v začetni enajsterici proti Tottenhamu. Vendar pa bo moral Frank Onyeka opraviti pozni test telesne pripravljenosti, da bi ugotovili njegovo stanje po poškodbi na tekmi proti francoskemu Lillu prejšnji konec tedna.

Rico Henry in Josh Dasilva sta pripravljena in pripravljena na igro, Frank pa celo potrjuje, da bo prvi začel proti Spurs. David Raya ne bo več del Bees, potem ko je sklenil pogodbo o pridružitvi Arsenalu. Drugje je Ivan Toney še vedno suspendiran.

Postecoglou je večji del predsezone igral v shemi 4-2-3-1, stil igre pa je oster kontrast pragmatičnega dolgočasnega pristopa, ki smo ga videli pod Antoniom Contejem in prej Josejem Mourinhom. Nekaj Tottenhamovih podaj je bilo užitek gledati in Avstralec lahko gradi na impresivnem predsezono. James Maddison je na vrsti za debi v vlogi napadalnega vezista.

Destiny Udogie je imel zelo impresivno predsezono in bo verjetno začetni levi bočni branilec pred Sergiom Reguilonom. Italijan bo upal, da bo nadgradil svoje začetne predstave in ta položaj postal njegov. Ker v klubu ni več Harryja Kana, bo Richarlison verjetno startna številka devet in čas je, da Brazilec stopi naprej in pokaže, Poceni nogometni dresi zakaj mora Tottenham dolgoročno staviti nanj. Še en debi na kartah je Guglielmo Vicario.

Dodaj odgovor