Posted on Leave a comment

Slovaška slavila v Liechtensteinu, Ronaldo pisal zgodovino in prinesel zmago Portugalski

Nogometaši Slovaške so nocoj na gostovanju pri Liechtensteinu z 1:0 zabeležili pomembno zmago in si tako zagotovili drugo mesto v kvalifikacijski skupini J, Nogometni dresi Inter Miami v kateri je tudi selekcija Bosne in Hercegovine.

Od začetka tekme je bila Slovaška precej boljši tekmec, o stanju na igrišču pa najbolje priča podatek, da je v prvem polčasu na vrata Liechtensteina poslala kar 15 strelov.

Nagrada je prišla v sodnikovem dodatku prvega polčasa, ko je Vavro z asistenco Hancka popeljal goste v vodstvo. Tudi v nadaljevanju tekme se Liechtensteinu ni uspelo uveljaviti, dominantni Slovaki pa so tekmo mirno pripeljali do konca za novo zmago.

Na drugi tekmi naše skupine je Portugalska v gosteh premagala Islandijo z golom Ronalda v prvi minuti sodniškega dodatka.

Mimogrede, Ronaldo (38) se je v nogometno zgodovino zapisal kot prvi nogometaš z 200 nastopi za reprezentanco v moški konkurenci. Za Portugalsko je debitiral pred 19 leti in 304 dnevi. Sloviti Portugalec je na vrhu moške konkurence po številu golov za reprezentanco. Dosegel jih je 122 in ima 13 več od legendarnega Iranca Alija Daeija.

V skupini J je na prvem mestu Portugalska z 12 točkami, sledita ji Slovaška z 10 in Luksemburg s sedmimi. Sledi selekcija Bosne in Hercegovine s tremi točkami, Inter Miami dres 23-24 kolikor ima tudi Islandija, Liechtenstein pa je brez točk.

V naslednjem krogu Slovaška pričakuje Portugalsko, Luksemburg bo gostil Islandijo, zmaji pa bodo doma igrali z Liechtensteinom.

Rezultati i strijelci:

Island – Portugalska 0:1 (Ronaldo 89′)

Liechtenstein – Slovaška 0:1 (Vavro 45+1′)

Dodaj odgovor