Posted on Leave a comment

Zdi se, da je Arsenal pred Man Cityjem v tekmi za podpis prestopnega cilja Declana Ricea

MANCHESTER, Anglija – V izven sezone, Nogometni dresi online ko sta Lionel Messi in Karim Benzema že opravila poteze, se Declan Rice spreminja v eno največjih zgodb prestopnega roka.

Zdi se, da se Arsenal približuje poslu, vrednemu do 105 milijonov funtov (133 milijonov dolarjev) za angleškega reprezentanta, ki je bil povezan s številnimi največjimi evropskimi klubi.

Manchester City, ki je prav tako ciljal na vezista West Hama, ni pripravljen izenačiti te številke, pravi oseba, ki pozna prestopne načrte prvaka Premier League.

Oseba je govorila pod pogojem anonimnosti, ker ni bila pooblaščena za javno komentiranje.

Videti je, da je Arsenalu s tem odprta pot do enega najpomembnejših nakupov v najvišji angleški nogometni ligi.

Potem ko sta se v lanski sezoni medsebojno pomerila v boju za naslov, sta City in Arsenal od začetka prestopnega roka vpeta v boj za Riceov podpis. Arsenal je ostal brez naslova, potem ko je večino sezone vodil na lestvici. Morda bi bila zgodba drugačna, če bi bil Rice v osrčju njegove sredine.

To je verjetno tisto, na kar računa trener Arsenala Mikel Arteta, potem ko ga je letos postavil za glavno tarčo.

Nazadnje je Arsenalu v boju za naslov zmanjkalo moči, saj je dobil le tri od zadnjih devetih tekem.

24-letni Rice se je uveljavil kot vodja na igrišču, z energijo, da požene svojo ekipo naprej, in borbenostjo, da prevladuje na tekmah. Zapustil naj bi West Ham, potem ko ga je popeljal do uspeha v Evropski konferenčni ligi, prve velike zmage kluba po več kot 40 letih.

Rice je tip igralca s potencialom, da zmanjša vrzel med Arsenalom in Cityjem, ki je osvojil trojček trofej, vključno z naslovom Premier League, Ligo prvakov in FA Cup.

Prehod v City bi ekipo verjetno potisnil še dlje pred tekmece z dodatkom še enega vrhunskega igralca, kot se je v zadnjih letih zgodilo s podpisoma Jacka Grealisha in Erlinga Haalanda.

Arsenalova hierarhija se tega verjetno zaveda in podpira velik prestop Artete, potem ko je klub prvič po sezoni 2016-17 popeljal nazaj v ligo prvakov.

Napadalec Chelseaja Kai Havertz naj bi prav tako podpisal pogodbo v vrednosti 65 milijonov funtov (82 milijonov dolarjev).

Rice, nekdanji igralec akademije Chelsea, je bil povezan tudi z vrnitvijo na Stamford Bridge, Manchester United in Bayern München.

Možno je, da bi se vseeno lahko pridružil Cityju, če bi klub iz Manchestra Arsenalu ponudil ugodnejše plačilne pogoje. West Ham menda ni zadovoljen z dolžino časa, ki ga je Arsenal predlagal za izplačilo pristojbine.

Odločitev mesta, da ne sodeluje na dražbi, ni presenečenje. Kljub temu, da je eden najbogatejših klubov na svetu, je zahvaljujoč podpori vladajoče družine v Abu Dabiju večkrat zavrnil, Nogometni dresi Arsenal da bi šel dlje od lastnega vrednotenja cilja.

Tako je bilo z Virgilom van Dijkom, Harryjem Maguirejem in Kalidoujem Koulibalyjem v prejšnjih prestopnih rokih. Toda poteza Ricea kaže na željo trenerja Cityja Pepa Guardiole po odhodu Ilkaya Gundogana v Barcelono po okrepitvi sredine igrišča.

Medtem ko je vezist Mateo Kovačič v torek podpisal s Cityjem iz Chelseaja za 25 milijonov funtov (31,6 milijona dolarjev), ostajajo dvomi o prihodnosti Bernarda Silve.

Dodaj odgovor