Posted on Leave a comment

Premier Liga – Saka zgodnji udarec, Arsenal je doživel preobrat 1-2 proti Fulhamu in se uvrstil na četrto mesto

Premier League: Arsenal na gostovanju premagal Fulham z rezultatom 1-2 v drugem zaporednem londonskem derbiju. V gosteh proti Fulhamu se je prvi polovici tekme Arsenal povzpel v vodstvo, nogometni dresi z lastnim imenom ko je Bukayo Saka že v 5. minuti odprl rezultat po tem, ko je njegov predhodni poskus Gabrijela Martineza blokiral gospodarjev vratar Bernd Leno, toda Saka je sproti ujel odsev in dosegel gol.

V drugi polovici igre pa je Bobby Reid za Fulham izenačil in nato še preobrnil izid v svojo korist. Končni rezultat 1-2 pomeni, da Arsenal ostaja na četrtem mestu v ligi. Tekma se je pričela z napadom Martineza, ki je na levem krilu prebil nasprotnikovo obrambno linijo, a ga je njegov udarec na cilj blokiral Leno, kar je omogočilo Saki, da je s priložnostjo, ki mu jo je ponudil, prispeval k vodstvu Arsenala.

Nato je Fulham nenehno ustvarjal nevarnosti, kar je na koncu pripeljalo do izenačujočega gola Raula Jimenez-a. Po koncu prve polovice igre je bil rezultat 1-1 med Arsenalom in Fulhamom.

V drugi polovici tekme je Arsenal začel s spremembami v postavi, vendar je Fulham že v 59. minuti ponovno prevzel vodstvo z golom Bobija Reida. Kljub močnemu napadalcem učinku Arsenala v poskusu zmanjšanja zaostanka ni uspelo doseči več golov ter spremeniti rezultata.

Na koncu je Arsenal na gostovanju izgubil s 1-2 proti Fulhamu, ko so bili vrnjeni v igro in dosegli preobrat.

Obe ekipi so se na igrišču predstavili z naslednjimi postavitvami:

Arsenal: 22- David Raya, 4- Ben White, 2- Saliba, 6- Gabriel, 15- Kiwior, 8- Odegaard, 41- Rice, 29- Havertz, 7- Saka, 11- Martinelli, 14- Nketiah.

Fulham: 17- Bernd Leno, 21- Castagne, 3- Bassy, 4- Adarabioyo, 33- Anthony Robinson, 10- Cairney, 22- Iwobi, 26- Palhinha, 14- De Cordova-Reid, 20- Willian, 7- Raul Jimenez.

Čeprav je bil rezultat tekme obžalovanja vreden, Nogometni dresi Arsenal ostaja Arsenal stabilno na četrtem mestu v Premier ligi. V naslednji tekmi bomo upali, da se bo ekipa povzpela in dosegla zmago.

Dodaj odgovor