Posted on Leave a comment

Roma 1-3, pada na 9. mesto v ligi!

V tej krogu italijanske Serie A je ekipa Rome pod vodstvom trenerja Joseja Mourinha doživela velik preizkus. Pred to tekmo so se že pojavile govorice, Nogometni dresi As Roma da v Rimu niso zadovoljni z dosežki Mourinha v tej sezoni. Izrazili so tudi mnenje, da bi Mourinho lahko bil odpuščen, če bi izgubil to tekmo.

Tako se je Jose Mourinho pred to tekmo večkrat odzval z zelo odločnimi izjavami, ko se je soočal z ogromnim pritiskom. Upal je, da bodo novinarji in komentatorji razumeli njegov pritisk ter tudi razumeli, da Roma v tej sezoni ni mogla nastopiti s polno postavo. Zaradi tega je prišlo do padca v rezultatih. Kljub temu visoki predstavniki Rima niso želeli poslušati Mourinhovih pojasnil, raje bi videli rezultate. Vendar pa je Roma v tej tekmi proti Milanu doživela popoln poraz.

V 11. minuti tekme je Adeli na položaju zunaj kazenskega prostora Rome enostavno premagal nasprotnika z lahkotnim gibom in ustvaril ogromen prostor. Nato je z močnim strelom zadel in pomagal ekipi odpreti rezultat. V 57. minuti je Giroud v bližini vrat prejel žogo po podaji soigralca z glavo. Nato je skočil visoko in z glavo zadel, ponovno vodil svojo ekipo. V 69. minuti je Roma dobila priložnost za izvajanje enajstmetrovke, nato pa Parades ni zamudil te priložnosti in pomagal ekipi izenačiti rezultat.

Ampak v 84. minuti tekme je ponovno zablestel Giroud, ko je z močnim strelom od daleč dosegel gol. Pomagal je ekipi, da je zmagala s 3-1 proti Romi. Po tej porazi je Roma zdaj na devetem mestu na lestvici, cilj uvrstitve v Ligo prvakov pa postaja vse bolj oddaljen.

Navijači so začeli glasno klicati po odstavitvi Mourinha, nogometni dresi Jude Bellingham kar mu je povzročilo ogromen pritisk. Po tem, ko je doživel zlom v svojem razpoloženju, se Mourinho ni želel pogovarjati z novinarji po tekmi in je neposredno zapustil igrišče. Po vrnitvi v garderobo je izrazil nezadovoljstvo do igralcev, kar je dodatno zapletlo razmere v ekipi. Obstaja velika verjetnost, da Mourinho ne bo zdržal do konca sezone in bo odpuščen.

Dodaj odgovor