Posted on Leave a comment

Game Time Nit: Juventus vs. Salernitana

Tukaj smo, ljudje. Še devetdeset minut, otroški nogometni dres Manchester City preden bomo uradno dosegli sredino točke sezone 2023-24. Še ena igra, preden se andata spremeni v ritorno, in preostalih iger uradno postane manj kot iger, ki so bile odigrane.

Ah, in ekipa Juve igra v zadnji tekmi prve polovice sezone? Oh, ravno na tistem, s katerim so igrali – in nato mollywhoping s 6-1 – pred štirimi dnevi v Coppa Italia.

Prizorišče četrtkove tekme osmine finala italijanskega pokala se je ta konec tedna spremenilo, saj se je prizorišče druge tekme Juventusa proti Salernitani preselilo s stadiona Allianz na stadion Arechi v Salernu. Tokrat gre za tri točke in ne za mesto v četrtfinalu italijanskega pokala. In za dve vpleteni ekipi te potencialne točke pomenijo dve zelo različni stvari glede na to, kje oba kluba trenutno sedita na lestvici.

Za Juventus je zelo očitno dejstvo, da zmaga nad Salernitano pomeni, da so lahko obdržali korak z Interjem po sobotni kontroverzni zmagi nad Hellas Verono, pri kateri je sodniški problem Serie A spet rodil svojo grdo glavo.

Za Salernitano, ki trenutno zaseda zadnje mesto na lestvici Serie A, bi bile kakršne koli točke ključnega pomena za njihov boj za izpadanje, ko se podajamo v drugo polovico sezone.

Dve ekipi v zelo različnih situacijah, ki sta po naključju igrali druga proti drugi pred štirimi dnevi, se zdaj znova lotita. Zanimivo bi moralo biti videti, ali bo Juve lahko dosegel enak uspeh kot v Torinu, čeprav nas Max Allegri spomni, kako težko je igrati Arechi. Videli bomo, ali to drži za njegove besede, nogometni dresi otroški ali bo Juventus lahko prišel do svoje druge udobne zmage – brez golov v uvodni minuti – proti Salernitani v manj kot enem tednu.

Dodaj odgovor