Posted on Leave a comment

Tottenham bo maja letos igral z Newcastlom v Melbournu

Premier League Tottenham Hotspur in Newcastle United bosta 22. maja odigrala prijateljsko tekmo po sezoni v Melbournu, je v torek sporočila avstralska A-League.

Tekma se bo odvijala le nekaj dni po tekmah zadnjega kroga Premier League v nedeljo, 19. maja, Poceni Otroški Nogometni dresi ko bodo Spurs igrali pri Sheffield Unitedu, Newcastle pa pri Brentfordu. Tottenham se bo na igrišču za kriket Melbourne Cricket Ground s 100.000 sedeži pomeril z Newcastlom.

Newcastle bo 24. maja odigral tudi prijateljsko tekmo proti moški ekipi A-League All Stars na stadionu Docklands v Melbournu, kjer ženska ekipa Arsenala isti večer igra z ekipo All Star A-League v dvoboju.

“Počaščeni smo, da imamo toliko neverjetnih navijačev po vsem svetu,” je v izjavi dejal glavni trener Newcastla Eddie Howe. “To je priložnost, da lahko igraš pred mnogimi v Avstraliji, ki običajno ne bi videli ekipe.”

Odločitev o tem, katere igralce bo izbrala katera koli moška ekipa Premier League, bo sprejeta bližje času. Obe ekipi bosta potencialno imeli igralce, ki se bodo pripravljali na evropsko prvenstvo v Nemčiji, nogometni dresi za otroke kjer se bo finale Eura 2024 začel 14. junija.

Prijateljska tekma proti Newcastlu pomeni vrnitev v Avstralijo za glavnega trenerja Spurs Angeja Postecoglouja (58), ki je odraščal v Melbournu, potem ko se je kot otrok z družino preselil iz Grčije.

Tottenham je julija lani odigral tudi prijateljsko tekmo pred sezono proti West Hamu v Perthu, kjer je Postecoglou začel svojo vladavino kot trener Spurs s porazom 3-2.

Dodaj odgovor